Enkelt och säkrade reservdelar, vi hjälper dig | Allbildelar

Bildemontering och skadeservice

Bildemontering

Lämna din bil för skrotning hos oss. Då vet du att din bil demonteras av kompetent personal och att återvinningen sker enligt de krav och regler som finns. Demontering av bilar är ett viktigt miljöarbete. Bilen dräneras på miljöfarliga vätskor, och plockas därefter isär i sina beståndsdelar. Och de delar som vi kan ta tillvara på återanvänds.


Läs mer

Regler för bilskrotningsverksamhet

Det är gratis att lämna sin uttjänta bil för demontering och skrotning hos antingen
producenten eller dennes representant.

Ta med när du lämnar din bil till demontering:
  • Legitimation.
  • Del två (den gula delen) av det senaste registreringsbeviset.
  • Lämnar du bilen åt någon annan krävs en fullmakt.
Producenterna är skyldiga enligt lagstiftningen att inrätta mottagningsplatser. Du kan också lämna din bil till en demonterare som inte är ansluten till bilproducenterna. De är då inte skyldiga att ta emot din bil avgiftsfritt. Bilproducenten är den som yrkesmässigt tillverkar bilar i Sverige eller yrkesmässigt för in bilar till Sverige.

Skadeservice

Vi är utbildade att genomföra skadebesiktningar och har lång erfarenhet av att ta emot bilar från bärgningsbolag. Tack vare det behöver inte försäkringsbolag skicka ut sin personal, vilket sparar både tid och pengar. Vi hjälper självklart till med att plocka ut personliga tillhörigheter, som du sen kan hämta hos oss. Här kan du se  våra öppettider.

Efter att vi har genomfört en skadebesiktning gör vi en skadevärdering via Cabas. Värderingen skickas sen vidare till ditt försäkringsbolag.

Vi strävar efter att samarbeta med marknadens alla försäkringsbolag. Då kan vi snabbt och enkelt hantera alla inkommande bilar från alla bilmärken

Kontakta oss

Vill du veta mer om oss, eller diskutera möjliga samarbeten?